Synger i gang 1814-jubileet

Elever ved Operaskolen og kjente gjesteartister synger grunnlovsjubileet i gang med kjent og kjær musikk i februar.

  Foto: Ellen Marie Stølan

Kultur

Over to akter skal operaelevene framføre nasjonale og internasjonale sanger om kampen for selvstendighet. Fra Olav Tryggvason til i dag, ifølge operasjef Randi Spets.

– Stortinget har oppfordret til feiring og markering av Grunnlovsjubileet. Opera Trøndelag har tatt dette på alvor og produserer en storslagen forestilling, skriver Spets i en pressemelding.

Musikalsk kulturarv

Forestillingen har Opera Trøndelag kalt «Norge i rødt, hvitt og blått», og den har premiere i Stjørdal kino 28. februar.

– Forestillingen er en formidling av kulturarv knyttet til grunnlovsjubileet. Kultur og kunst har spilt en viktig rolle i utviklingen av samfunnet Norge og har medvirket til å skape opplevelse, integrasjon og forståelse. Vi vil via kjente komponister og tekstforfattere vise nasjonen Norges framvekst innenfor en europeisk kontekst, skriver Spets.

25 barn og unge

På scenen står da 25 elever fra 10 til 18 år fra Opera Trøndelags Operaskole. Som vanlig har Opera Trøndelag med seg gjestesolister, og denne gangen er det Trond Halstein Moe og Kristian Krokslett. I tillegg stiller Vigdis Unsgård, Nina Sætherhaug og Lars Eggen.

– Kjære sanger og verk som knytter seg til historiske begivenheter og hendelser vil gi publikum en spennende fortelling, skriver Spets, og nevner blant annet «Landkjenning», Les Misérables og John Lennons «Imagine».

Forestillingen er satt i scene av Ronald Rørvik og Toni Herlofson i samarbeid operasjefen. Totalt spilles fire forestillinger.