Populær Kari Palari

Forestillingen Kari Palari ble godt mottatt på Levangermartnan.
Kultur

Kari Palari planlegges både som teater, bok og kor. Forestillingen ble populær på Levangermartnan.

Flere ganger

Allerede før speakeren annonserer forestillingen har et stort antall små publikummere benket seg foran scenen på Levanger Torg. Det bæres til flere benker i all hast av arrangørene, når det kommer flere tilskuere enn de hadde forventet. De fleste blant publikum svarer positivt når Grethe Hosberg spør om de har sett forestillingen på Martnan tidligere i uka, og det er jo et godt tegn at publikum kommer tilbake flere ganger.

– Årets Kari Palari-forestilling er spesialskrevet til Levangermartnan, kan komponist Frank Scott fortelle til Trønder-Avisa. På martnan ble det vist et utdrag for forestillingen, som opprinnelig varer i 90 minutter.

Teater, bok og kor

Scott har store planer fremover for Kari Palari, i flere former.

– Vi skal prøve å få en årlige Kari Palari teaterforestilling i Trondheim, og vi går med bokplaner. Her lokalt i Levanger/Skogn tenker vi starte et Kari Palari-kor, lister Scott opp. Han ser for seg at planene nesten blir en mini-kulturskole.

Mobbetema

Forestillingen handler om Hedda, som har møtt Palari-folket, et folk som lever et sted mellom drøm og virkelighet. Hedda blir plaget på skolen, og det ender med at Palariene tar affære og viser seg for hele klassen. Der inkluderer de mobberen i sitt store fellesskap, før det hele avsluttet med enda en framføring av Kari Palari-sangen.

Denne sangen sitter tydeligvis godt både hos de små og de store tilhørerne. De voksne vugget fornøyd i takt med sangen, mens de mindre skrålte med. Publikum klappet taktfast med på de siste refrengene, og det var veldig stolte og fornøyde skuespillere som takket for seg på Martnasscenen. Det var noen tekniske utfordringer på forestillingen, med feedback og mikrofoner som sluttet å fungere.

– Jeg fikk ledningen rundt foten når vi satt på scenen, og det var litt vanskelig å få den på plass igjen, forteller Leah Hosberg Larsen opprømt etter forestillingen.

Erfarne i Palari-land

Det hersket enighet blant skuespillerne i alderen sju til 13 år at det som var vanskeligst var å synge og danse samtidig. Flere av skuespillerne var også med på fjorårets forestilling, og er derfor erfarne å regne i Palari-land.

– Jeg har jo hørt Kari Palari-sangen mange, mange ganger forklarte Karen Aurora Marschläuser-Sørensen (8) etter forestillingen.

Lillesøster Ida-Kristin nikker med og er enig.

– Vi kommer sikkert til å kjøpe boken, jeg liker jo at du leser slike for meg, sier Karen til moren før de finner veien ut fra jungelen av benker.

Kari Palari-musikken har blitt populær blant de minste i Trøndelag, og skal man dømme ut fra publikums reaksjon på Martnan lørdag, så kan suksessen fortsette.