Gå til sidens hovedinnhold

Kvinne kolliderte på E6 - da politiet kom frem var bilen borte, og en semitrailer sto fast i stedet

Ingen ble skadet i noen av de to separate singelulykkene på glatt føre torsdag morgen. Onsdag kveld var det brann i en søppelkontainer i Verdal sentrum. Torsdag blir det svært kraftige vindkast i Namdalen. Her er morgenrapporten fra Trønder-Avisa!

ÅSEN: Kl. 5.30 fikk politiet melding om en trafikkulykke på E6 sørgående mot Åsen, ikke langt unna Gullberget. En kvinne i 20-årene fikk sleng på bilen og kjørte inn i et autovern. Kvinnen fortalte politiet at det var svært glatt på stedet.

– Og det var det, sier operasjonsleder Anlaug Oseid.

Kvinnen fremsto først uskadd, men bilen sto på tvers av veibanen. Vegtrafikksentralen ble varslet. Det var ikke lekkasje eller røyk fra bilen.

Da patruljen ankom sto ikke kvinnens bil der, men da sto en semitrailer og sperret i sørgående, forteller Oseid.

– Den sto på en snøskavl, og da tenker jeg at det blåser litt.

Kl. 6.15 har lastebilen kommet seg avsted, og trafikken flyter godt.

Til patruljen fortalte den kvinnelige sjåføren av personbilen at hun ønsket å bli undersøkt hos legevakt, og blir tatt med dit av patruljen som kl. 6.15 er ferdig på stedet. VTS skal varsle videre om behov for brøyting og strøing.

Bjørn Tore Meek i VTS er kjent med at politiet har varslet om vanskelige kjøreforhold på Åsen, men har ikke hørt mer om det.

– Det jobbes muligens på stedet, sier Meek.

VTS har ikke fått øvrige telefoner om kjøreforhold i Nord-Trøndelag ennå, men Meek maner til å være forberedt på ekstremværet Franks ankomst (les mer om det under).

– Det gjelder å kjøre etter forholdene, og ha med seg godt tøy i bilen, i tilfelle det blir stopp, og en må vente på brøyting, sier Meek.

Brann i søppelkontainer

Kl. 23.37 onsdag kveld meldte politiet på Twitter om brann i en søppelkontainer ved Rema 1000 i Verdal. Brannvesenet og politiet var på stedet, og det blir opprettet sak.

- Vi snakket med noen vitner, som mente at de hadde sett vedkommende som muligens har tent på. Vi har mistanke om at det ble påtent, sier Oseid.

Brannvesenet meldte om bra varme i kontaineren, men det var ikke stor spredningsfare. Kontaineren sto inntil en annen kontainer, som sto inntil en vegg. Brannvesenet meldte at de fort hadde kontroll.

I en 70-sone i Verdal fikk seks førere utstedt et forenklet forelegg, og høyest målte hastighet var 97 kilometer i timen.

Svært kraftige vindkast

Været i Trøndelag: Øst og sørøst stiv til sterk kuling utsatte steder, liten storm utsatte steder nord for Trondheimsfjorden. Lokalt kraftige vindkast. Litt snø, vesentlig nord for Trondheimsfjorden og i indre strøk. I kveld nedbør som regn på kysten i sør.

Mens ekstremværet Frank herjer i Nord-Norge i dag, er det i Namdalen nå oransje farenivå for svært kraftige vindkast. Fra torsdag morgen ventes østlig liten storm med 22 meter i sekundet utsatte steder. Det kan bli lokalt svært kraftige vindkast på 30-40 sekundmeter.

Nå kommer ekstremværet Frank til Namdalen – forventer vindkast opp mot 40 meter i sekundet

Det er gult farevarsel for kuling langs hav og kyst fra Rørvik til Lødingen.

I Namdalen er det nå oransje farenivå for svært kraftige vindkast. Fra torsdag morgen ventes østlig liten storm med 22 meter i sekundet utsatte steder. Det kan bli lokalt svært kraftige vindkast på 30-40 sekundmeter.

431 tilfeller

431 tilfeller av koronasmitte er registrert i Norge i løpet av onsdag. Det er ni flere enn tirsdag, men 236 færre enn onsdag forrige uke, skriver NTB.

Folkehelseinstituttet (FHI) presenterer torsdag sin korona-risikovurdering, skriver NTB.

Kommentarer til denne saken