Flere kilder sier til NRK at regjeringen har bestemt å bruke tvungen lønnsnemd for å avslutte lærerstreiken. Nå skal regjeringen ha kalt inn partene.

Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) har kalt inn Utdanningsforbundet, Norsk Lektorlag, Skolens landsforbund og KS i forbindelse med lærerstreiken, heter det i en pressemelding fra departementet.

Møtet startet klokken 18.45 i departementets lokaler og du kan se direkte fra utenfor departementet etter at møtet er over.

Dette kan bety slutten for lærerstreiken som har vart siden juni, og som har vært den lengste lærerstreiken noensinne. Lærerstreiken ble trappet opp i august ved skolestart og per nå er over 8.000 lærere i streik.

Spørsmålet om tvungen lønnsnemd har vært svært debattert de siste dagene, og krav om at regjeringen må gripe inn og avslutte streiken har kommet fra flere hold.

Senest i går, mandag, sa kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) til NTB at situasjonen blir mer alvorlig for elevene for hver dag som går.

LES OGSÅ: Brenna: Situasjonen blir mer alvorlig for elevene

I Nord-Trøndelag er det kommunene Steinkjer og Stjørdal som har blitt hardest rammet av streiken. Til sammen er det 397 lærere i streik i disse to kommunene.

Her streiker de:

Steinkjer Antall: Stjørdal Antall:
Beitstad skole 1 Fosslia skole 11
Egge barneskole 11 Halsen ungdomsskole 19
Egge Ungdomsskole 31 Hegra barneskole 8
Malm skole 15 Hegra ungdomsskole 15
Mære skole 9 Kvislabakken skole 4
Steinkjer kommunale kulturskole 2 Lånke skole 11
Steinkjer skole 12 Skatval skole 7
Steinkjer ungdomsskole 41 Stokkan ungdomsskole 47
Mære landbruksskole 16 Ole vig videregående skole 67
Steinkjer videregående skole 70

Totalt: 208 Totalt: 189

LES FLERE AV TRØNDER-AVISAS SAKER OM LÆRERSTREIKEN: