Lastebil veltet – sjåføren kom seg ut uskadd: – Det er svært glatt på stedet

VELTET: Lastebilen kjørte av veien i en sving, og veltet.

VELTET: Lastebilen kjørte av veien i en sving, og veltet. Foto:

Føreren kom seg ut av lastebilen selv og fremstår uskadd, opplyser politiet.

DEL

Like etter klokken 17.00 fredag meldte politiet om at en lastebil hadde veltet på Fylkesveg 74 vest for Lifjellet, i Grong kommune.

– Lastebilen har veltet, og ligger i grøfta, skrev politiet på Twitter.

Operasjonsleder Ellen Maria Brende opplyser at ulykken skjedde ved et sted som kalles Sibirien i Grong. Ifølge Trønder-Avisas journalist på stedet skal lastebilen ha kjørt av veien i en krapp venstresving på tur opp Lifjellet.

– Føreren kom seg ut av lastebilen selv, og han fremstår som uskadd. Det er lite trafikk på stedet akkurat nå. Kjøretøyet er ikke til hinder for trafikken. Politiet er på stedet – det er svært glatt der, opplyser Brende.

– Svært glatt

Hun sier at sjåføren av lastebilen er utenlandsk, og at politiet foreløpig har kommunikasjonsproblemer på grunn av store språkutfordringer.

– Det som er klart er at det er veldig glatt i enkelte svinger i dalen. Det er rundt null grader – og ulykken har skjedd i en 90-graderssving, sier Brende.

Sjåføren følges opp av sin leder i Norge, og blir hentet etter hvert. Bilberging er bestilt.

– Kjør etter forholdene!

Brende ber alle som ferdes langs veiene i Trøndelag om å ta det med ro.

– Vi har mange trafikkmeldinger, så det er tydelig at det er glatt mange steder i Trøndelag. Vår oppfordring er som alltid at man skal kjøre etter forholdene. I dag innebærer det at farten må ganske så mye ned enkelte steder, sier Brende.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken