LHK frir til trønderpublikumet foran «comebacket» i førstedivisjon: – Vi skal kjempe for hver eneste ball

Klar: Elisabeth Hammerstad og resten av LHK-spillerne møter Follo HK på søndag klokken 18.00. Kampen kan du se direkte på T-A.no.

Klar: Elisabeth Hammerstad og resten av LHK-spillerne møter Follo HK på søndag klokken 18.00. Kampen kan du se direkte på T-A.no. Foto:

Det er to år siden sist LHK var i førstedivisjon. Etter en veldig annerledes sesongoppkjøring er hverken trener eller lagkaptein sikker på hva som venter dem, men mot opprykkfavorittene fra Follo vil de få mange svar.

DEL

LEVANGER: Onsdag kveld holdt trener Thomas Engen og LHK-jentene taktisk møte før de gikk ut i en av sine siste treninger før det braker løs på søndag. Det er seks måneder siden sesongen i andredivisjon ble brått avsluttet på grunn av koronautbruddet. Gitt LHKs tabellposisjon fikk klubben tilbud om å rykke opp. Et steg nærmere ambisjonene om å etablere et topphåndball-miljø i Levanger igjen.

– Målet er å holde seg og etablere seg i førstedivisjon. Vi aner heller ikke hvordan sesongen blir med tanke på hvordan situasjonen er nå. Sesongen i fjor ble avsluttet på en spesiell måte, og det gagnet oss positivt. Vi vet ikke hvordan det kan slå ut nå, sier Elisabeth Hammerstad.

Usikker på hva som venter

EM-gullvinneren i Beach Håndball fra 2017 kom tilbake til LHK foran fjorårssesongen og er en svært viktig brikke i Thomas Engens unge spillerstall. Samtidig har nettopp aldersforskjellene bydd på noen utfordringer.

– Det har vært en veldig annerledes oppkjøring. Spesielt med at vi er i mange forskjellige aldersgrupper. Vi har blitt litt inndelt etter hvert. Mye fokus på det fysiske og lite kontakt i starten. Vi var veldig glade når vi fikk lov til å ha kontakt igjen, men det var jo bare noen, så vi over 20 år har ikke hatt lov til dette så veldig lenge, sier Hammestad, før hun fortsetter:

– Vi føler oss klare nå, men det blir spennende å se. Alle lagene har jo kjent på det samme og hatt annerledes forberedelser. Det har nok påvirket. Likevel skal vi kjempe for hver eneste ball, og jeg tenker det er noe av grunnen til at vi gjorde det bra i fjor.

– Tanker foran en tøff start borte mot Follo?

– De har rykket ned og gitt uttrykk for at de vil opp igjen. Det blir en hard kamp, men jeg synes det er bra. Da får vi kjenne hvor nivået ligger, og det er dit vi må løfte oss. Ingen har forhåpninger til oss den første kampen, og det er litt deilig, sier kapteinen.

– Trenger publikum

Selv om LHK starter på bortebane bruker Hammestad anledningen til å «fri» til publikum før sesongstarten.

– Jeg har troen på trønderne. Vi har vært så heldige med publikum, og jeg merker lokalbefolkningen her er så sykt ivrige. Alle er engasjerte, og du kan møte folk på butikken som spør hvordan det går. Det har vi dratt nytte av, og på hjemmebane føler vi oss som konger, sier Hammerstad, vel vitende om at smittevern gjør at det er satt et makstall på 200 på tribunen.

– De tar så godt vare på oss, så vi håper de 200 som kommer, og at det blir 200, gjør opp for at vi ikke får ha flere på tribunen. Vi håper virkelig de hjelper oss denne sesongen, for det trenger vi.

– Godt trent

Hun får støtte av trener, Thomas Engen, som poengterer at trøndere er et eget «folkeslag».

– 200 trøndere her er noe annet enn 200 i Oslo. Så er det selvfølgelig et håp om at vi får slippe opp litt mer etter hvert, sier Engen.

– I fjor avgjorde dere mange kamper på å være bedre trent enn motstanderne. Kan det bli en styrke i år også?

– Det er nok en mindre grad av det sånn sett. Samtidig er vi fortsatt godt trent, og vi vet at vi tåler 60 minutter med de aller fleste. Det er en styrke, men vi skulle ønske oss enda litt mer bredde i stallen. Det er litt vanskelig å svare på, men jeg tenker at vi skal fortsette med vår type håndball. Det samme grunnspillet, men det er klart vi må gjøre noen vurdering mot de forskjellige lagene. Vi vet at Follo er et veldig bra lag på kontra, og da må være skjerpet i det etablerte spillet, hvis ikke blir vi springende etter. Det må vi unngå, sier Engen.

Artikkeltags