Linn og Jeanette var på jobb på vaskeriet da de kjente en ekkel lukt. Like etterpå begynte det å svi i øynene og i halsen.

PUSTET INN RØYK: Jeanette Johansen og Linn Therese Grande pustet inn røyk, og måtte sjekkes av helsepersonell på stedet.

PUSTET INN RØYK: Jeanette Johansen og Linn Therese Grande pustet inn røyk, og måtte sjekkes av helsepersonell på stedet. Foto:

Daglig leder Jeanette Johansen slo alarm da hun oppdaget at det røyk av en haug med kluter som lå i en kurv inne i lokalet.

DEL

De ansatte ved Steinkjer vaskeri var i full sving på jobb da de ved 13-tiden tirsdag plutselig kjente en rar lukt i lokalet.

– Vi trodde først det kom fra ventilasjonsanlegget. Det var en rar lukt, det luktet brent, og vi trodde først det var en gasslekkasje, sier Linn Therese Grande, som er ansatt i vaskeriet.

Lette etter kilden

Sammen med daglig leder Jeanette Johansen forteller hun at det plutselig begynte å svi i øynene og i halsen.

– Da begynte vi å lete etter hvor dette kom fra. Vi trodde det kunne være noe elektrisk, at det var varmgang i en maskin. Det var Jeanette som oppdaget hvor det kom fra, forteller Grande.

UTRYKNING: Det ble slått full alarm da det kom melding om røykutvikling ved Steinkjer vaskeri onsdag.

UTRYKNING: Det ble slått full alarm da det kom melding om røykutvikling ved Steinkjer vaskeri onsdag. Foto:

Kraftig røykutvikling

Jeanette Johansen oppdaget at det brant i en haug med kluter som lå i en kurv inne på vaskeriet. Brannvesenet mener at klutene har selvantent.

– Dette var kluter som kom fra et kjøkken, og som kan ha inneholdt en del fett. Det er mange slags kjemikalier på et vaskeri, og det kan oppstå reaksjoner som fører til selvantenning, sier Johansen.

Da røyken ble oppdaget ble det raskt slått full alarm. Brannvesenet forteller om kraftig røykutvikling da de ankom lokalet.

– Vi fikk raskt ut kurven med kluter, og tømte vann på dem, sier Johansen.

SELVANTENNING: Brannvesenet mener at noen kluter selvantente inne på vaskeriet. Politiet vil undersøke om dette kan være årsak til røykutviklingen.

SELVANTENNING: Brannvesenet mener at noen kluter selvantente inne på vaskeriet. Politiet vil undersøke om dette kan være årsak til røykutviklingen. Foto:

I full drift igjen

Sammen med Linn Therese Grande måtte hun sjekkes av helsepersonell etter å ha pustet inn en hel del røyk.

– Det ser ut til å ja gått bra. Det er minimale materielle skader, og vi er i full drift igjen. Vi har bare fått beskjed om at vi må sørge for å få i oss litt frisk luft innimeliom, sier Jeanette Johansen og Linn Therese Grande.

Vil etterforske branntilløpet

Utrykningsleder Odd Steinar Rønne i brannvesenet bekrefter at det har vært røykutvikling inne i lokalet.

– Dette har trolig startet i en kurv med kluter. Vi finner ingenting galt med noen maskiner, så mest sannsynlig har dette selvantent, sier Rønne. Han bekrefter at to ansatte har vært eksponert for litt røyk, og at derfor ble tilsett av helsepersonell.

Innsatsleder Terje Bolås i politiet bekrefter at de har mottatt informasjonen om mulig selvantenning fra brannvesenet.

– Det er for tidlig å konkludere ennå, vi vil etterforske saken i et forsøk på å finne årsaken til branntilløpet, sier Bolås.

Artikkeltags