Gå til sidens hovedinnhold

Mange har latt være å fornye passene sine under pandemien. Nå forventer politiet rush

Politiet venter at 60.000 trøndere skal fornye passet sitt det kommende året.

(Nidaros) På grunn av de strenge restriksjonene på reising er det mange som det siste året bare har holdt seg innenfor landets grenser, og dermed ikke har hatt behov for å fornye passet sitt – selv om det har utløpt i løpet av 2020 og hittil i år.

Politiet i Trøndelag forventer nå at mange ønsker å fornyet passet sitt når det blir mulig å reise igjen, skriver de i en pressemelding.

Har økt kapasiteten

For å møte etterspørselen har politiet økt kapasiteten på passkontorene og oppfordrer de som vet at de skal ut å reise om å sjekke at passet fortsatt er gyldig – og fornye om det trengs.

– Politiet i Trøndelag har økt kapasiteten og utvidet våre åpningstider for å kunne utstede flere pass i tiden fremover, sier Siw Hind, leder for Felles enhet for utledning og forvaltning i Trøndelag politidistrikt i pressemeldingen.

60.000 trøndere skal fornye

Politiet understreker at det ikke vil være mulig for dem å ta igjen etterslepet i løpet av sommeren, men at folk må regne med at det vil ta lenger tid.

– Det er snakk om 60.000 pass som skal fornyes i Trøndelag og det vil vi måtte bruke hele året og sikkert neste vår på å ta igjen. Vi håper folk har forståelse for dette og er med å bidra ved å bestille pass gjennom hele året, og ikke kun før sommermånedene, sier Hind.

For tiden er det ikke anledning til å få utstedt nødpass på Værnes, på grunn av oppgradering i henhold til nye krav til lokasjoner og utstyr som brukes til å utstede pass og ID-kort.

Kommentarer til denne saken