Politiets operasjonssentral melder om en rolig natt i Trøndelag. Faktisk har det ikke vært noen meldinger å berette om fra den nordlige delen av fylket.

Også hos Vegtrafikksentralen har det vært en rolig natt, til tross for at det har vært mye regn i store deler av Trøndelag.

– Vi har foreløpig ikke fått noen beskjeder om stengte veger i Trøndelag. Foreløpig er det en normal situasjon for oss, men det kan jo hende at de på driftssiden vil bemanne opp etter hvert, sier trafikkoperatør Vegard Leinum i Statens vegvesen.

Uvær på tur til Trøndelag

Meteorologisk Institutt advarer om at det onsdag kveld og natt til torsdag er ventet kraftieg vindkast med en styrke på 27-35 m/s fra sørvest. Vinden vil øke først i sør og sist i nord.

Det er sendt ut farevarsel på gult nivå for hele Trøndelag.

Anbefalingen fra meteorologene er klar: Anbefaling

  • Sikre løse gjenstander.
  • Unngå unødvendig ferdsel på utsatte steder.
  • Følg råd og sjekk status fra transportaktører.
  • Sjekk veimeldinger (175.no).
  • Vis forsiktighet ved ferdsel i strandsonen og på sjøen.
  • På forhånd vurder tiltak for å begrense skade.

Ifølge meteorologisk Institutt kan følgene av vindkastene være at løse gjenstander kan blåse avgårde. Det er også mulighet for at avganger for ferje, fly eller annen transport kan bli kansellert, og at broer kan bli stengt.

– Enkelte reiser vil kunne få lenger reisetid. Strømforsyningen kan bli påvirket, for eksempel som følge av trær som knekker eller kommer i kontakt med strømnettet. Enkelte veier kan bli stengt på grunn av trær eller andre objekter i veibanen. Den sterke vinden kan gi lokalt høye bølger i fjordstrøk og innsjøer, heter det i farevarselet – som gjelder fra onsdag kveld klokken 23.00 og fram til torsdag klokken 06.00, da det er ventet at vinden vil roe seg.

På T-A.no

På Trønder-Avisas nettsider kan du lese om naboene i Infanterivegen i Steinkjer, som krever handling for å få redusert trafikken.

– Det er fullt kaos og trafikkfarlig. Jeg har selv sett at min sønn – som da gikk i førsteklassen – var ti centimeter unna å bli påkjørt, sier Kristina Foosnæs Ertsås og får støtte fra nabolaget i Infanterivegen.

Du kan også lese om en konkursbølge som skyller over landet – men som foreløpig ikke har slått til like hardt i Trøndelag. Tvert imot peker pilen motsatt veg her.

Regiondirektør Tord Lien i NHO Trøndelag tror han har en forklaring på det.

Flere er blitt positive til vindkraft

Av nasjonale nyheter tar vi med at en ny undersøkelse nå viser at flere er positive til vindkraft på land. I en undersøkelse utført av Universitetet i Bergen svarer 37 prosent av de spurte at de nå er positive. I fjor var andelen kun positive 30 prosent. Forskerne er sikre på at endringen har sammenheng med høye strømpriser.

– Årsaken er nok at mange opplever at vi trenger mer strøm, og at de ser på vindkraft på land som en enkel måte å få det til på, sier Kristin Guldbrandsen Frøysa, fagdirektør på UiB til NRK.

Ap under 20 prosent: – Bunnen er ikke nådd

Ap ser 19-tallet for tredje måned på rad på Norstats måling for Aftenposten og NRK i oktober. Bunnen er ikke nådd, mener valgforsker.

– Dessverre for Arbeiderpartiet er det mulig å miste enda flere velgere, sier valgforsker Johannes Bergh til Aftenposten.

Rekordhøy sjømateksport

I årets ni første måneder har Norge eksportert sjømat for 109 milliarder kroner. Det er rekord, og beløpet er 29 prosent høyere enn i samme periode i fjor.

– Verdiveksten for norsk sjømateksport har vært imponerende i år, og i september passerte vi 100-milliardersgrensen. Historisk høye priser er en av forklaringene til at tredje kvartal ga tidenes høyeste eksportverdi for norsk sjømat, sier Christian Chramer, administrerende direktør i Norges sjømatråd.