Gjestekommentar:

Faktisk skuffende

Faktisk.no har brukt mye ressurser etter starten på å ettergå påstander fra politikere. – Forenklinger og spissformuleringer er ikke falske nyheter – det er kommunikasjon som gjør politikk tilgjengelig for folk, som gjør at flere enn «ekspertene» kan forstå og engasjere seg i samfunnet vårt., mener Erlend Fuglum i First House.  Foto: NTB Scanpix

Meninger

Er det virkelig selvutnevnte, millimetermålende overdommere som skal redde det politiske engasjementet?

Landets ledende mediehus har lansert en egen nettside for faktasjekking: Faktisk.no. Det er fristende å spørre hva journalistene pleier å gjøre til daglig, etter som de trenger en egen uavhengig redaksjon for faktasjekk? Setter de ut oppgaven for at de faste redaksjonene skal få jobbe i fred uten faktakrav? Det er sikkert godt for dem å få konsentrere seg om å grave videre i dagens avgjørende spørsmål: Er Vendela Kirsebom og Petter Pilgaard et par – eller er de ikke ...?!