Innlegg:

«Jeg er en av ungdommene som var på festen som ble avsluttet av politiet»

Meninger

Jeg er en av ungdommene som var på festen som ble avsluttet av politiet pga fyll.

Jeg ser på nettet at Sofie Eilertsen og Roger Eilertsen påstår at festen er framstilt feil og at den ikke var noen «fyllefest». Det må de gjerne si, men etter å ha snakka med ei av venninnene mine som også var der, ønsker jeg å si at mange av oss som deltok er enig med politiet.


Lørdag måtte politiet stanse nok et rusfritt arrangement i Steinkjer:

Ikke mulig å arrangere ungdomsfester med nulltoleranse for promille

Det mener Roger Eilertsen som var foreldrevakt på rusfri fest som måtte avbrytes.

 

Det er direkte feil når det ser som om dette var en rolig fest med lite synlig fyll. Noen av oss som ønsket å respektere at den skulle være rusfri reagerte på at voksne vakter ikke tok folk som var tydelig full på alvor. Selv så jeg at en av de voksne vaktene tulla og lo med en gutt som ikke var LITT full, men veldig synlig. Når vaktene oppfører seg slik, er det ikke rart at slike fester blir «fyllefesta». Da sier de jo at det er greit! Sofie skriver at «hvis det skal være nulltoleranse for alkohol og folk sjekkes i døra, «gidder» ikke folk å komme». Hva mener hun da? At vaktene ikke skal sjekke at deltakerne ikke er fulle når de kommer? Da forsvinner jo all hensikten med å kalle det rusfritt!!


Jeg er enig i at det ikke er realistisk med absolutt null promille på slike fester. Det tror jeg alle er og det er greit (jeg også), men det er forskjell på å ta et par øl på forhånd og å komme med RASKT stigende fyll etter å ha shotta og tatt mangte halvlitere. Da kan man ikke klage på politiet fordi de er for strenge eller at festen er feil framstilt. Min mening er at beskrivelsen fra politiet om hva som skjedde er nøyaktig helt rett. Alle som var på festen og som var edru og som er ærlig etterpå må være enig i det.


At dette er arrangøren sin feil er det ikke rett å si. Men at alle slike fester ender med at et flertall av deltakerne er mer enn litt full, må iallfall bety at vi slutter å kalle det rusfritt. Det er faktisk ungdom med bla annen bakgrunn enn norsk som får lov av foreldre å dra på fester som er «rusfrie». For dem er det 100% ødeleggende at «rusfri» bare er en merkelapp uten innhold.

Russ 2019.


Arrangørene tror ikke det blir flere rusfrie fester

– Det er synd hvis det ender med flere privatfester med mer fyll, sier Sofie Eilertsen.

 

– De som vil ha det rusfritt kom ikke på festen

120 personer var på russefesten i Steinkjer , det normale er opp mot 300.