Innlegg:

Redaktør uten integritet

LFK-lederne Hroar Stjernen og Robert Eriksson med knallhard kritikk mot lokalavisa Innherred i leserinnlegg.

Styreleder Robert Eriksson (til venstre) og daglig leder Hroar Stjernen i Levanger Fotballklubb langer ut mot lokalavisa Innherred i dette debattinnlegget.  Foto: Emil Ringstad

Meninger

Innherred bekymrer seg for manglende engasjement rundt Levanger Fotballklubb. Den bekymringen kan i alle fall ikke rettes mot lokalavisa. Den står på, som ei lokalavis skal gjøre, med stor iver og det vi oppfatter som en ekte interesse for klubben. Mange norske fotballklubber har glede av ei lokalavis med stort hjerte for klubben. Mange vil hevde at de er avhengige av det.


Jeg har som daglig leder i LFK hatt fire spennende, og morsomme år. Gjennom 34 år i norsk toppidrett har jeg bekledd ulike roller, alt fra utøver til landslagssjef. Gjennom disse årene har jeg opplevd media fra ulike sider. Det helt spesielle med Innherreds engasjement for LFK er at det fremføres av tre personer som alle har en fortid i klubben, for ikke så lenge siden: To som spillere som spilte på våre ungdomslag, en som daglig leder som måtte slutte. Innherreds redaktør er trolig den eneste i landet som aksepterer slik mangel på integritet.

Ganske spesielt er det også at engasjementet i det alt vesentlige er negativt, de fleste vil si aggressivt – særlig med tanke på journalistenes relasjoner til klubben i nær fortid. Om ingen andre interesserer seg for det, så burde kanskje avisas (profesjonelle?) eier gjøre det.


Når det gjelder sakens realiteter er det verdt å nevne at det stort sett er de samme personene som har bidratt til å holde klubben på det nest øverste nivået i fire sesonger, som nå får skylda for alt som er galt. De var ikke alene da klubben rykket opp, eller holdt seg i det første året, takket være en fenomenal langspurt av alle involverte; trenere, spillere, ledere og supportere. De er ikke alene om nedrykket.

Den ensidige kritikken mangler helt nyanser, og viser ingen evne til å se bak resultatene, verken i med- eller motgang. Vi har for eksempel levert flere lokale spillere til eliteserien i denne perioden. Kanskje har vi levert for mange, men det er noe av poenget med prosjektet LFK.


Når det gjelder kritikken mot påstått manglende bruk av unge spillere, er vel den alene nokså beskrivende for det meste av det arbeidet Innherred gjør mot LFK. I år er vi den klubben som uten sammenligning har brukt flest unge spillere i norsk toppfotball. På det grunnlaget får vi flengende kritikk av lokalavisa for det stikk motsatte.


Ingen i LFK er fornøyde med årets sesong. Klubben utøver hard selvkritikk, og vi som henholdsvis ledere kunne helt sikkert ha gjort mer, annerledes og bedre. Vi erkjenner at vi har bommet på flere områder. Nå handler det om å lære av de feil vi har gjort, og jobber intenst for å kunne komme tilbake fortest mulig. Retningen er satt, og ambisjonen klar: LFK har vært, og skal være en trøndersk toppklubb. Derfor skal vi tilbake til OBOS-ligaen,

Det kommer LFK til å klare, på tross av lokalavisas grunnleggende holdning og manglende integritet.

Robert Eriksson (styreleder) og Hroar Stjernen (daglig leder), Levanger Fotballklubb

PS: Sjefsredaktør i Innherred, Roger Rein, svarer på kritikken her.


Redaktøren svarer på kritikken: – Vi har drevet med vanlig journalistikk

LFKs styreleder og daglige leder retter knallhard kritikk mot lokalavisa Innherred, og skriver blant annet at redaktør Roger Rein aksepterer mangel på integritet. – Det må de få lov til å mene, svarer redaktøren.