JA til nytt kulturhus!

«Kultur er nøkkelen til å knytte folk i alle aldre sammen.»
Meninger

For fem år flyttet jeg hjemmefra, fra trygge, komfortable og gørr-kjedelige Steinkjer. Jeg tror det er en naturlig del av livet å hate hjembyen sin litt, men jeg hater ikke Steinkjer. Jeg er veldig glad i hjembyen min – men har dessverre ikke mye spennende å si om den.

Nye venner og bekjente jeg møter på veien får høre at «joda, det skjer ting i Steinkjer! Vi har Steinkjerfestivalen!», men blir ikke helt solgt. Det blir ikke jeg heller. Det er ingen hemmelighet at byen har sårt behov for mer kultur. Steinkjer mangler flere sosiale møtepunkter hvor man kan lære, oppleve, underholdes og uttrykke seg. Dette mener kanskje ikke alle lokale, som muligens sitter med lite perspektiv utenifra. For ja, vi har Amfi. Ja, Dampsaga står fortsatt. Og ja, det er ny vannsklie på Dampsaga Bad. Men det trengs mer for at i alle fall jeg, en nyutdannet 24-åring med mye driv, skulle ville vende snuten hjemover.

Å investere i kultur er å investere i framtida for Steinkjer. Vi trenger modernisering, sentralisering og sosialisering. Jeg er nok ikke alene om å ønske at byen min skal bli mer attraktiv og spennende. La oss gjøre noe med det! Det er på tide å ta steget ut av komfortsonen.

Tenk så motiverende det vil bli for bedrifter å ta møtene i nye, moderne lokaler som gir glede og inspirasjon. Tenk så inkluderende det vil bli for studentene å treffes på Studentenes hus. Den nye, store kinoen vil by på underholdning, og ikke minst rom for store foredrag og presentasjoner. Se for deg gründere sosialisere og samarbeide i felles kontorlandskaper. Tenk hvor positivt kulturhuset vil være for resten av sentrum, som Kongens Gate og dens butikker og kafeer.

Kulturinvesteringen vil by på mange muligheter, positive ringvirkninger og økonomiske fordeler. Et attraktivt Steinkjer vil tiltrekke kloke, nyutdannede hoder som gjør godt for næringslivet. Med dette vil nye jobber skapes, som skaper økonomisk vekst for kommunen. Dette vil igjen ha positive følger for utdanning og helseomsorgen. Alle vinner! Det er min teori.

I januar vil det vedtas om det blir nytt kulturhus eller ikke. Jeg håper, for hjembyen min sin del, at svaret blir JA! Ja til nye opplevelser, ja til fellesskap, ja til et moderne Steinkjer, og ja til kultur! Kultur er nøkkelen til å knytte folk i alle aldre sammen. Nå kjører vi på!


Kornelia Minsaas (24 år), steinkjerpatriot som nyter et kulturelt liv i Oslo, frem til noe annet blir mer attraktivt.