Kommentar:

Har vi det for bra?

Jo større avstanden mellom sosiale medier og virkeligheten blir, jo vanskeligere blir det å stikke seg ut som annerledes, skriver nyhetsredaktør Fredrik Mandal.

Stiklestaddebatten: Agnes Moxnes (t.v.), William Nygaard, Silja E. Sigurdsen og Håkon Bleken satt i panelet under første utgave av Stiklestaddebatten onsdag kveld. Tema for debatten var «Kunstnerens stemme». Foto: Johan Arnt Nesgård  Foto: Johan Arnt Nesgård

Meninger

«Det er uenigheten som skaper et demokrati, ikke enigheten.» Ordene kommer fra Håkon Bleken, og falt da han deltok i en debatt om kunst, ytringsfrihet og samfunnsdebatt på Stiklestad onsdag denne uken. Poenget hans er at det må friksjon til for å skape utvikling. Samtidig har vi det for godt i Norge til at noen tørr å ta til motmæle mot etablerte sannheter og fellesskapets omforente meninger.