Innlegg:

«Kreftpasienter forsvinner ikke bare fra arbeidslivet. De forsvinner også i for stor grad fra sønner og døtre»

Årsaken: Artikkelforfatteren begriper ikke at hovedfokus i større grad settes på å finne årsaken til den store veksten i krefttilfeller. 

Meninger

I Trønder-Avisa mandag 4. februar skriver generalsekretær i Kreftforeningen, Anne Lise Ryel, og distriktssjef i Midt Norge, Eva Faanes, et innlegg hvor de forteller at prognoser viser at om 15 år vil 50% flere nordmenn få kreft. 50 % flere på 15 år! Videre sier de at en av de største utfordringene vi står overfor, er hvordan dette påvirker arbeidslivet. De skriver at en fersk rapport fra Oslo Economics viser at det koster landet 19,5 milliarder kroner i året at kreftpasienter forsvinner fra arbeidslivet.


– Alle diskuterer dyre kreftmedisiner, men ingen snakker om det egentlige pengesluket

– Om 15 år vil 50 prosent flere nordmenn få kreft, viser prognoser. En av de største utfordringene vi står overfor, er hvordan det påvirker arbeidslivet. Nå haster det å ta grep, skriver artikkelforfatterne.

 

Kreftpasienter forsvinner imidlertid ikke bare fra arbeidslivet. De forsvinner også i for stor grad fra sønner og døtre, fra mødre, fedre og mange andre pårørende. Hva dette koster i kroner har jeg ingen formening om, men jeg vet det koster i form av sorg og savn. Jeg vil anta at et påtrengende spørsmål som ofte melder seg når vi sitter ved kreftpasienters senger er: Hva var årsaken til at akkurat du ble rammet denne gang?