Lørdagskommentaren:

Billig, billigere, billigst

Har det noe å si at vi kjøper billig? Eller har valgene i hverdagen faktisk konsekvenser?

Lavpris: Treet som vokser inn i himmelen finnes ikke. Spørsmålet er om vi har politikere som er modige nok til å gjøre noe med det, skriver nyhetsredaktør Fredrik Mandal.   Foto: Scanstock

Meninger

På Åsen har Grilstad besluttet å legge ned fabrikken for å flytte produksjonen sørover – for å effektivisere. Goman legger ned bakeriet i Verdal, og flytter produksjonen sørover for å effektivisere. Tine vurderer om de skal effektivisere blant annet osteproduksjonen, og produksjonen av gräddost i Verdal kan bli flyttet. Nortura i Steinkjer har allerede flyttet kotelettskjæringa sørover, mens det nå vurderes om resten av skjæringa også skal flyttes i jaget etter mest mulig effektivitet.