Vil ikke også dere gi barna det aller beste?

Selv om eldre bygninger og skoler fungerer, så betyr jo ikke det at vi bør ta til takke med det i morgen?

Ønsker oppvekstsenter: «Vi ønsker at jeg og eventuelt fremtidige søsken skal få gå på barnehage og skole på en og samme plass. Vi ønsker at vi barna får et nytt og fint senter. Det vil da bli mer attraktivt og bosette seg utenfor Straumen-sentrum, og i grendene våre», står det i leserinnlegget fra Olav Hallem (innlegget er ført i pennen av Olavs mor, Julie M. Nesset). Illustrasjonsfoto:  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Selv om eldre bygninger og skoler fung-erer i dag, så betyr jo ikke det at vi bør ta til takke med det i morgen? Selv om noe fungerer, betyr jo ikke det at det er optimalt?

Meninger

Kjære folkevalgte politikere for hele Inderøy kommune.

Mitt navn er Olav Hallem, og om noen få uker er jeg en hele tre måneder fersk utøyning. Men til tross for mine unge alder, har allerede bekymringene begynt å meldt seg. Det som opptar det meste av mitt fokus fortiden, om man ser bort ifra pupp, gulp, bæsj og soving, er HVOR SKAL JEG GÅ I BARNEHAGE OG SKOLE!

I familien min har papsen reisearbeid, han er borte fra mandag til torsdag stort sett hver eneste uke. Mammaen min er derfor min eneste private sjåfør i hverdagen. Hun vet ennå ikke helt hvor hun skal jobbe etter permisjonen sin, men det er stor sannsynlighet for at hun må ut av kommunen, i retning Steinkjer eller Levanger.

Altså hun må mest sannsynlig kjøre i minimum 35–40 minutter en vei, for å komme seg til jobb. Mamma må være på jobb til klokken 08.00 (senest), og er ofte ferdig ca 16.00, og i tillegg til kjøringen, så skjønner dere at dagene mine i barnehage og på skole/SFO allerede vil bli ganske lange. Egentlig altfor lange, om dere spør meg. Det er derfor jeg vil fortelle dere mitt ønske før dere skal ta en avgjørelse som kommer til å påvirke hverdagen min i stor grad.

Jeg ønsker av hele mitt hjerte å få gå på barnehage og skole et sted på mammas arbeidsvei. Og aller mest ønsker jeg å få gå på et nytt oppvekstsenter, det hadde vært skikkelig kult! Det siste jeg ønsker er hvert fall at hun må kjøre en omvei (til Mosvik) som vil forlenge dagen min betraktelig. Jeg vil jo ha mest mulig tid med mammaen min før og etter barnehage/skole!!


Inderøy: Vil legge ned tre barnehager og bygge én ny

Rådmannen i Inderøy foreslår å bygge felles barnehage for barna vest for Straumen

 

Og tenk det da, å få starte på et splitter nytt oppvekstsenter. Det hadde passet meg svært bra, for mamma sier jeg er verdens beste gutt, og at jeg fortjener det beste i hele verden. Og jeg tror at et nytt oppvekstsenter hadde vært det alle beste.

Selv om eldre bygninger og skoler fungerer i dag, så betyr jo ikke det at vi bør ta til takke med det i morgen? Selv om noe fungerer, betyr jo ikke det at det er optimalt? Selv om du kan dra på joggetur i støvler som fungerer, betyr jo ikke det at det er optimalt? Hva hadde du valgt til dine barn på joggedag? Støvler eller joggesko?

Mamma kan bli ganske høylytt når skolestrukturen er tema, hun sier hun ikke kan skjønne at politikerne kan gå for et annet alternativ enn et nytt og fint oppvekstsenter. Jeg er litt enig egentlig, for vil ikke også dere, folkevalgte politikere for hele kommunen vår, gi oss barna det aller aller beste?

Jeg skal ikke legge skjul på at jeg gruer meg litt til å begynne på barnehage, SFO og skole, nye voksne, nye lokaler, hverken mamma eller pappa til stede. Hjelpes meg! Det er nok å en stor grunn til at jeg ønsker meg et oppvekstsenter. Alt dette er på en og samme plass! Det hadde vært så trygt.

Og når alt hadde vært på en plass, hadde vi kanskje blitt kjent med, og skapt relasjoner til både lærere, klasserom, skolens bygninger allerede FØR vi startet på skolen. Man kan jo bare gå seg en liten tur over skolegården, uten bussing eller biling. Det hadde gitt både meg og de andre «skolestarterne» en skikkelig god overgang fra barnehage til skolen.

Søskenbarnet mitt på Straumen er skolestarter i år, hun har ruslet på besøk til skolen sin mange ganger i år, til og med truffet mange ansatte på skolen så mye at hun vet hva de heter. Hun sier hun bare gleder seg nå, og at hun ikke synes det er noe skummelt å starte på en ny skolen. En slik overgang har jeg også lyst på. Det å være trygg har jeg hørt at er ganske viktig. Synes ikke dere, folkevalgte politikere for hele kommunen vår, det også?

Jeg synes også det er ganske viktig at man er mange nok elever på en skole slik at alle har hvert sitt trinn, og at alle har noen å være sammen med.

Om vi hadde fått et oppvekstsenter hvor Mosvik, Utøy og Lyngstad hadde kunne vært sammen, hadde vi vært mange nok til å få fulldelt skole, og fått ganske store klasser. Da er det lettere for alle å finne noen de passer godt med, og finne noen med samme interesser. Det gjelder også for det faglige miljøet på skolen, blir skolen større vil fagmiljøet bli bedre, og lærerne får mange flere å spille på, mye og forskjellig kunnskap og erfaringer, noe som er veldig bra og viktig for oss elever som skal lære masse de årene vi går på skolen!

Og tenk så kult det hadde vært å få gode venner som bor utenfor grenda jeg selv bor i da? Tror det hadde skapt et godt samhold på tvers av grendene. Noe som ifølge mamma er svært nødvendig etter disse skolestruktur-rundene.

For pr.d.d. sies det veldig mye usakligheter, på BEGGE sider av en av Norges lengste skråkabelbroer! Man må få lov som utøyning/våjabygg og bruke bassenget eller skiløyper i Mosvik på ettermiddagene, uten at det nødvendigvis har noe med ønsker angående skolestrukturen.

Og som mosbygg/mosviking/Petter Northug jr.-fan må man få bruke både søppelplass, butikker og skiløyper på østsiden av broen uten at man ønsker å legge ned sin egen skole.

Og alt dette må i hvert fall være lov, uten at man som voksne synker ned på et så lavt nivå at man får behov for å snakke dritt.

Synes ikke dere, folkevalgte politikere for hele kommunen vår, at et godt samhold mellom alle grendene hadde vært godt og nødvendig etter denne lange og krevende prosessen?

Jeg, mamma, pappa og hunden, vår lille familie, ønsker oss et oppvekstsenter, vi ønsker at jeg og eventuelt fremtidige søsken skal få gå på barnehage og skole på en og samme plass. Vi ønsker at vi barna får et nytt og fint senter. Det vil da bli mer attraktivt og bosette seg utenfor Straumen-sentrum, og i grendene våre.

Vi kan nok ikke legge skjul på at en barnefamilie neppe flytter til Utøy, om barna tilhører en middelmådig skole (hvor det meste fungerer da) som ligger i motsatt retning av hvor foreldrene mest sannsynlig kjører til jobb.

En skole hvor kanskje ikke SFO og barnehage er i nærheten en gang? Jeg tror da folk flytter mot sentrum av Inderøy (eller i verste fall ut av kommunen vår), og at man kanskje innen en kortere tidsperiode blir nødt til å bruke penger til utbygging på Straumen likevel. Men tilhører de et nytt og fint senter, hvor alle fasiliteter er på en og samme plass, vil det nok bli mer attraktivt og flytte til kommunen vår, og litt utenfor sentrum.

For om jeg bruker det lille av fornuft jeg har opparbeidet meg i løpet av de siste tre månedene, er jeg ganske sikker på at et slik senter vil skape vekst i utkantene og i kommunen generelt, vi vet jo allerede at Utøy og Lyngstad er i vekst.

Så kjære folkevalgte politikere for hele Inderøy kommune, ikke bare for grenda du/dere kommer fra/bor i, vil ikke dere at kommunen skal vokse?

Ikke ta livet av det som kan være næring til mer vekst i kommunen vår, ikke ta avgjørelser basert kun på økonomi, se fremover, tenkt langsiktig og varig, tenkt hva som er logisk, og tenk på hva det beste vil være for meg, og alle de andre barna i Inderøy kommune, tenk ...

Jeg ønsker å gå i barnehage og på skole på et nytt oppvekstsenter øst for Vangshylla, og om jeg ikke får viljen min kommer jeg nok til å gråte en skvett, for å så ønske meg i barnehage og skole på Sakshaug/Straumen. Det siste jeg vil, ikke for å være frekk, er å dra i retning Mosvik!


Gulp-gulp fra Olav Hallem, 93 dager fersk

Leserinnlegget er skrevet av Olavs mor, Julie M. Nesset


Høy temperatur i debatten om fremtidig skolestruktur i Inderøy.

Tidligere Mosvik-ordførere skjemmes

De gikk til Inderøy med åpent sinn. Resultatet av sammenslåingen gjør at de fire tidligere Mosvik-ordførerne skjemmes.