Miljøkamp mot naturen

I Flatanger og på Frøya er det full konfrontasjon mellom utbyggere av vindkraft og naturvernere. Vi øyner konturene av aksjoner med «Alta-potensiale». Men er det mulig å stå imot tsunamien som det grønne skiftet i realiteten er?
Meninger

Det er ikke ofte jeg føler for å si – enn si skrive – «hva var det jeg sa». For å være aldeles ærlig tror jeg det bare har skjedd én gang at jeg har vært på sporet av noe som kan kalles framsynt, og da var det antakelig ikke en gang jeg som var opphavsmann, men min daværende kollega Erling Kjekstad i Nationen. Men da jeg leste kronikken til professor Kai A. Olsen i Aftenposten ble jeg satt noen år tilbake. Han provoserer og setter debatten på spissen – men ikke for å raljere. I dypet av argumentasjonen som kan virke ekstrem, ser vi sporene etter en logikk som flere enn den profilerte akademikeren nok er på sporet av. Men mer om det om et avsnitt eller to – først tilbake til en snart tjue år gammel samtale.