– Vi trenger en «Arendalsuke» med distriktsprofil

Nærmere 7000 namdalinger samlet seg til kamp mot ledelsen ved Nord universitet. Vi ser tilsvarende aksjoner andre steder i landet. Hva med å bruke energien litt mer målrettet?

- Vi har behov for en «Distriktsuke» hvor politikere, næringsliv og andre aktører setter hverandre stevne og løfter fram distriktenes utfordringer i stort, skriver Trønder-Avisas sjefredaktør, som peker på engasjementet som kommer til uttrykk landet over. Her fra demonstrasjonen mot planene om å legge ned Nord Universitets tilstedeværelse i Namsos. 

Meninger

Fungerende rektor Hanne Solheim Hansen skal ikke fratas at hun evner å engasjere. Så det virkelig monner. Å få mellom 6500 og 7000 namdalinger til å fylle sentrum av Namsos en helt alminnelig tirsdagsettermiddag, er få forunt. Selv i Oslo vil man slite hardt for å klare såpass.