Innlegg:

«Levanger kommune og mulighetene ingen så»

Meninger

Man velger mennesker man «liker», - som er morsomme, som kan å prate, er «smarte i klærne» osv., - til å bestyre de svært viktige jobbene i kommunen vår, ved at vi putter en seddel i en «kasse» av og til, - vi STEMMER!  Disse personene skal «lede» kommunen fram til å ta riktige beslutninger, vite hva som vil lønne seg, hva som blir best for framtida, laaaangt fram i tid, og hva som er den beste løsningen for alle som bor i kommunen, fra svært unge, til svært gamle mennesker, med trivsel, økonomi osv. Pengebruken skal også «vurderes».

Når vi skal gå og stemme, - tenker vi da på noen som har VIST hva de kan bidra med, som har fått til noe selv, som har de rette tankene i hodet og som VET hva de snakker om, - av ERFARING, arbeidserfaring??

Vi ser stadig noen uheldige resultat, tatt av, - ja, hvem var det egentlig som foreslo det og det som ble den store «bommen»?

Vi som har levd en stund, som alltid har bodd her, - har mange eksempler på slike «bommerter» og jeg husker bl.a. godt da Handelsskolen (som hadde en stor og viktig rolle her i kommunen, «skolebyen», med en hel herskare av ungdommer) skulle ha «husvære» her i byen, - leita lenge, men fikk ikke noe som helst «hjelp» fra Levanger kommune som da ikke så at her  MÅ VI TRÅ TIL!

Handelsskolen flyttet da til Steinkjer og vi satt igjen «lang i maska» og svært skuffet, og som vi også fortjente». For en tabbe!

Seinere skulle apotekerekteparet starte i Levanger og Steinkjer, og de var i lang tid ute etter hus eller tomt, men ingen hjelp fra Levanger kommune her heller.  Langt om lenge ble det til at de slo seg ned på Inderøy og derfra pendlet de til Levanger (han) og Steinkjer (hun). Det finnes flere slike eksempler som det er trist å tenke på, og hvor lite vi har gjort for å hjelpe oss sjøl, ved å hjelpe andre!

Viser også til hva Hans Martin Anderssen skrev i INNHERRED om noe av det som vi her i kommunen har MISTET! Les hans oppramsing av kommunens triste avgjørelser!

«Et gram erfaring er verdt et tonn teori.» Robert Cecil, britisk statsmann.

Hanne Holthe Munkeby