Monkey see, monkey do.

La de voksne vise vei

Voksenopplæring: Tidlig innsats mot mobbing er viktig, men både i kommentarfeltene og i samfunnet for øvrig blir det mer og mer tydelig at vi også trenger sen innsats – altså voksenopplæring – dersom vi skal få slutt på mobbingen, skriver nyhetsredaktør Fredrik Mandal i lørdagskommentaren. Foto: Lev Dolgachov/mostphotos.com 

Meninger

«Færre elever blir mobbet», kunne vi lese denne uken da resultatene fra Elevundersøkelsen ble offentliggjort. Det er lett å la seg begeistre, men vi må ikke tro at kampen mot mobbing er vunnet av den grunn. I sum svarte 6,1 prosent av elevene i grunnskolen og på videregående skole at de hadde blitt mobbet de siste månedene. Det er det laveste tallet siden undersøkelsen startet i 2007. Fra 2017 til 2018 gikk andelen blant elevene på sjuende trinn fra 7,2 prosent til 7,0 prosent. På tiende trinn var endringen fra 8,0 til 6,7 prosent, og på første trinn på videregående (VG1) var det sunket fra 5,0 til 4,4 prosent.