Det er ingen skam å snu

«Kommunene er ikke nødt til å bryte loven for å ta hånd om våre eldre og demente innbyggere. Det finnes alternativer», skriver Trønder-Avisas kommentator.

Feil på feil: For andre gang på halvannen måned får Levanger kommune smekk av Fylkesmannen for ulovlig bruk av tvang. I starten av april kom kritikken mot Breidablikktunet (bildet) på Levangernesset, mens det denne gangen er Stokkbakken i Åsen. Stjørdal har imidlertid vist at det er mulig å organisere seg bort fra ulovlighetene, skriver kommentator Johan Prestvik. 

Meninger

Det er bare halvannen måned siden forrige gang Fylkesmannen kom med flengende kritikk av omsorgstilbudet i Levanger kommune. Det skjedde etter et tilsyn ved de nye omsorgsboligene som ble bygget i den gamle D-fløya på Breidablikktunet. Der var 26 nedlagte sykehjemsplasser bygget om til 22 omsorgsboliger, hvor det ble avslørt ulovlig bruk av tvang. Nå får kommunen en ny skrape, etter at det er gjort et nytt tilsyn ved Stokkbakken omsorgssenter. Det skjer halvannet år etter forrige gang tilsynsmyndigheten besøkte omsorgssenteret på Åsen, som åpnet april 2017.