Bortforklaringer gir ikke resultater

Til tross for at vi har verdens beste fotballkrets, vil den ikke bidra til en diskusjon om hvordan vi får bedre fotballspillere i Nord-Trøndelag.

Trønderfotballen: Trønder-Avisas kommentator mener rekruttering av lokale talenter i Nord-Trøndelag har vært for dårlig, og at fotballkretsen må ta sin del av ansvaret for at det har sviktet. Andreas Hegdahl Gundersen (bildet) er en av få som har tatt veien opp fra egne rekker i LFK. Her er han i duell med Bjørnar Hove i Stjørdals-Blink. Foto: Johan Arnt Nesgård 

Det handler om å etablere treningskulturer, hvor det er lov å være god, hvor det er lov å ha ambisjoner og hvor det er et nivå som gjør at flere må strekke seg litt.

Meninger

For et par uker siden kommenterte jeg den begredelige sesongstarten for herrelagene på Innherred. Utgangspunktet for artikkelen er det jeg mener er en for dårlig rekruttering av lokale spillere, noe som ble illustrert ved å vise til at Levanger Fotballklubb har fylt opp stallen med seks svensker for å hevde seg på tredje nivå i norsk seniorfotball.