Skjevfordelt kjærlighet

Tenk at hvem du elsker, i enkelte land og kulturer, skal få avgjøre om du fortjener å leve.

Pride: Det er på tide å legge fordommene i skapet, og heller kle på seg et skjevt smil og et åpent sinn. Om naboen er homofil, lesbisk, bifil eller transperson spiller ingen rolle, skriver kommentator Johan Prestvik i denne lørdagskommentaren. Her er bilde fra fjorårets Pride-parade i Oslo. 

Det foregår en regelrett utrydding av homofile, som ikke har gjort annet galt enn å følge hjertet.

Meninger

Den neste uka arrangeres Pride i Oslo. Da vil hovedstaden være kledd i alle regnbuens farger. Da hylles kjærligheten. Den ekte kjærligheten, som ikke har begrensninger knyttet til kjønn, som ikke begrenser din identitet eller som får avgjøre om du får – eller klarer – å leve. Pride. Stolthet. Det er nesten rart å tenke på, at hvem du elsker, hvem du tiltrekkes av, skal bety så mye for så mange andre. Det er på tide å legge fordommene i skapet, og heller kle på seg et skjevt smil og et åpent sinn. Om naboen er homofil, lesbisk, bifil eller transperson spiller ingen rolle.