Skaper trøndersk kultur et utenforskap?

Det lages strategier for den trønderske kulturen. Skal vi tviholde på vår identitet, eller skal vi slippe omverden inn i varmen?

Kulturbærere: Trønderrocken er et av mange symboler på trøndersk kultur og kulturarv. Vil det da være riktig å løsrive det trønderske fra kulturen i Trøndelags nye kulturstrategi? Nei, mener Trønder-Avisas kommentator, som mener det ikke trenger å være negativt å la det føles litt eksklusivt å være en del av vår kultur.   Foto: Per Magne Midjo

Meninger

«Æ e trønder æ, og herregud kor tøff æ e». Åge Aleksandersen og Prudence var tidlig ute med å sette trøndersk rock på kartet. Ville trønderrock oppstått som begrep, og ville Åge ha blitt et trøndersymbol, om han hadde fortsatt å synge på engelsk? Er det likegyldig for oss om Rosenborg spiller kampene sine uten trøndere på fotballbanen? Og kunne hållingene arrangert NM i revy annethvert år uten å ha en trøndersk humor og frivillighetskultur i bunnen?