Det grønne skiftet i Ap-bastionen

Pål Sverre Fikse. Det er mannen som ser ut til å få oppgaven med å lede Verdal de neste årene.
Meninger

Ut fra Sentio-målingen mangler Fikse og Senterpartiet bare ett mandat på rent flertall alene, noe som er overlegent – og historisk. Med nye toppkandidater i både Sp og Arbeiderpartiet, har det lenge vært knyttet spenning til hvordan styrkeforholdet mellom Aps nye ordførerkandidat Ole Gunnar Hallager og Fikse ville bli. Dagens måling viser at Sp ser ut til å vinne Verdal med så soleklar margin at det er fullstendig krise i Ap-leiren. Forrige gang Senterpartiet regjerte i Verdal, i to perioder på 1990-tallet, gjorde Ap sine to dårligste valg i Verdal siden 1967. Da endte Ap-valgresultatene på henholdsvis 39,0 (1991) og 41,0 (1995). Et valgresultat på nede 20-tallet har man ikke sett i Verdal Ap før. 14,1 prosentpoeng bak forrige valgresultat er en nedslående måling.