Nå kan Vedum åpne opp for Erna-samarbeid

Utstrakt samarbeid mellom Senterpartiet og Høyre i Trøndelag kan bli en prøveklut foran oppkjøringa til stortingsvalget om to år.

Pynter seg for Erna: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum har vært den hardeste kritikeren av Erna Solberg og hennes regjeringer de siste seks årene. Nå kan et politisk jordskjelv i Trøndelag åpne for at Sp og Høyre vil samarbeide langt tettere i flere kommuner og i fylkestinget, som igjen kan åpne for at Vedum må skrote det rødgrønne samarbeidet for å sikre seg regjeringsmakt – med Høyre, skriver kommentator Johan Prestvik.  Foto: Tore Kristiansen,VG

Meninger

Senterpartiets voldsomme økning i oppslutning og popularitet, kan fort vise seg å gi markante endringer i det politiske landskapet. Mange Ap-ordførere kommer i høst til å bli byttet ut, og Høyre kan fort bli Senterpartiets samarbeidspartner mange steder. Hvis vi legger alle meningsmålingene som er presentert denne uka til grunn, ligger det an til at Trøndelag fort kan få en blågrønn politisk ledelse i både Steinkjer, Verdal, Levanger og Stjørdal – i tillegg til at det også på fylkesnivå tyder på at fylkesordførerkandidat Tomas Iver Hallem (Sp) nærmer seg kroning med Høyres velsignelse.