Å liste seg som Listhaug

Leder i Trønder-Avisa 4. september.
Meninger

Jo lavere Fremskrittspartiet (Frp) kommer på meningsmålingene, jo dypere i folkedypet graver partiets valgkampapparat etter vinnende saker for å løfte seg inn mot valgdagen. Å lekke fra det kommende statsbudsjettet er en velkjent strategi for å få positiv oppmerksomhet rettet mot seg selv. Det er en regjerings lille privilegium å kunne smykke seg ved å dele ut millioner til gode lokale saker og formål, i håp om å veksle inn dette i lokalvalgets valuta. De siste årene har vi i imidlertid sett en ny dreining på utspill på tampen av valgkampene. Med statsråd Sylvi Listhaug (Frp) har partiet, som har mål av seg å være for folk flest, utviklet en tydelig strategi å vinne velgere gjennom å spille på fordommer og gjennom å vise en total manglende moral og empati. Igjen er det et innlegg i sosiale medier som har gitt Listhaug slik oppmerksomhet.