Dersom Sp havner i kulda, kan Reinås bli varaordfører

Klinsjen mellom Ap og Sp gjør Tommy Reinås (MDG) til en joker i spillet om å bli fylkesvaraordfører.

VARA-JOKER: Tommy Reinås (MDG) kan seile opp som kandidat som fylkesvaraordfører, dersom siste fylkesmåling slår til og forholdet mellom Ap og Sp forblir like kjølig som i valgkampen.   Foto: Ole Martin Wold

Meninger

Senterpartiet kommer til å bli mandagens valgvinner, i form av størst framgang, i mange kommuner, både i landet og i Trøndelag. Så også i Trøndelag fylkeskommune. Det viser mange målinger som er gjort. Spørsmålet er bare hvor store Sp kan bli, og hvordan dette påvirker mandatfordelinga. Hvis vi legger Trønder-Avisas målinger til grunn, vil Sp lande rundt sin egen målsetting på 20 prosents oppslutning. Dersom Ap holder stand, og ikke har falt ytterligere den siste uka, er det faktisk en reell mulighet for et rødgrønt flertall – selv uten Senterpartiet.