Leder:

Krisevalg for regjeringen

Trønder-Avisas leder tirsdag 10. september.
Meninger

Valgresultatene som var klare da Trønder-Avisa laget sin elektroniske andreutgave natt til tirsdag, bekrefter at regjeringspartiene er i trøbbel. Akkurat som meningsmålingene har vist, viser tallenes tale at statsminister Erna Solbergs (H) flertallsprosjekt har åpenbare utfordringer. Frp går tilbake 6,6 prosentpoeng fra stortingsvalget for to år siden, mens Høyre går tilbake 4,9. Venstre går tilbake 0,7 prosentpoeng, mens KrF er marginalt ned med 0,2 prosentpoeng. Dermed er Venstre under sperregrensen. Selv om fylkestingsvalget ikke gir noen innvirkninger på verken Stortinget eller regjeringen, gir det likevel en pekepinn på den politiske stemningen i rikspolitikken. Og lokalvalget bærer bud om et politisk stemningsskifte. Den totale oppslutningen for regjeringspartiene (36,1 prosent) tyder på i hvert fall et par av partiene er nødt til å gå i tenkeboksen, med tanke på at det er nytt stortingsvalg om to år.