Svarvas bitre fall

I åtte år var det litt «Alle elsker Robert»-stemning i Levanger. Så ble det brått slutt.

SENDT PÅ DØR: Robert Svarva og Ap opplevde velgerflukt, og han måtte til slutt forlate forhandlingene med Sp og KrF tirsdag, da det var klart at han ikke lenger var ønsket som ordfører av de gamle samarbeidspartnerne. 

Meninger

Med 49 prosent av stemmene i 2015, må det ha vært et realt slag i magen å få velgernes harde dom mandag kveld. Arbeiderpartiet i Levanger mistet 16,2 prosentpoeng av stemmene fra forrige valg, og mange av dem ble byttet ut med valgsedler fra Senterpartiet – partiet Ap har samarbeidet med, og gitt varaordførervervet til – i 12 år. Da også KrF, den andre samarbeidspartneren i de tre siste periodene, valgte å støtte en borgerlig koalisjon framfor å gi ordføreren til Ap, er det ikke rart om Svarva kjenner på både skuffelse og bitterhet.