Nå må det leveres på samarbeid

Valgkamputspillet om økt samarbeid på Innherred satte fyr på valgkampen. Når røyken nå har lagt seg er Sp nødt til å levere.

Viktig oppgave: Senterparti-ordførerne Ida Stuberg (Inderøy), Pål Sverre Fikse (Verdal), Anita Ravlo Sand (Levanger), Arnt Einar Bardal (Snåsa) og Bjørn Arild Gram (Steinkjer) får en viktig oppgave om å forene Innherred i viktige politiske spørsmål de neste fire årene, mener kommentator Johan Prestvik. Foto: Johan Arnt Nesgård 

Meninger

Det bør vel strengt tatt ikke ha noe å si hvilken partilogo ordførerne på Innherred har på jakkeslaget, for hvordan og hvor mye kommunene klarer å samarbeide. Det er ikke sikkert det gjør det heller, men sannheten er i hvert fall at ordførerne på Innherred har slitt med å enes om et felles prosjekt for regionen. Senterpartitoppene i Steinkjer, Snåsa, Inderøy, Verdal og Levanger gikk ut i valgkampen og lovet utredning av tettere samarbeid på Innherred dersom de kom til makten. Ikke som i kommunale samarbeid om de tunge oppgavene som helse, eldreomsorg og skole, men i tjenester på administrativt nivå, som innbyggerne ikke vil merke noe til. Det er nok av internoppgaver i kommunene som det er mulig å samarbeide om, dersom viljen er der – og gevinsten er stor nok.