Full krig i regjeringen.

Et varslet politisk havari

Det er vanlig at det røyner på internt i regjeringsallianser. Å påstå at folk man styrer landet sammen med driver med «brun propaganda», er heller uvant. Da har prosjektet egentlig havarert.

Avstand: Forholdet mellom Venstre og Frp – og partilederne Trine Skei Grande og Siv Jensen – har aldri vært spesielt godt, men nå har man nådd et punkt hvor Abid Raja bruker bilder som skaper assosiasjoner til fascismen når Frp-politikere beskrives. Da er regjeringen i ferd med å bli historien om et varslet havari, skriver Trønder-Avisas sjefredaktør. Foto: Stian Lysberg Solum, NTB scanpix 

Meninger

Det manglet ikke på advarsler da Venstre-leder Trine Skei Grande presset gjennom sin drøm om å ta partiet inn i regjeringskontorene. En av de mest taleføre motstanderne var tidligere partileder og mangeårig statsråd Odd Einar Dørum. Den munnrappe trønderen adresserte sin motstand nettopp mot de konfliktlinjer vi nå ser er i ferd med å male regjeringsprosjektet i stykker. Han ble ikke hørt – og har siden, som gammel organisasjonsmann, forholdt seg noenlunde taus og lojal til beslutningen om å gå i regjering med den gamle «erkefienden» Frp. Det samme kan ikke sies om Abid Raja. Han er i ferd med å puffe Erna Solbergs flertallskoalisjon over kanten på stupet.