Kommentar: Problemene forsvinner ikke med Aas-exiten

Nok ble nok for både styrelederen og direktøren. Men millionsluket tettes ikke av å rydde i toppledelsen.

over og ut: Avgått sykehusdirektør Torbjørn Aas i Helse Nord-Trøndelag har vært i klinsj med legene ved sykehusene i Levanger og Namsos i lang tid. Bildet er fra et ekstraordinært styremøte i februar 2018, som avklarte at Aas fortsatt har styrets tillit. Foto: Johan Arnt Nesgård 

Styret må også ta sin andel av skyld her. De har strukket tålmodigheten langt, selv om signalene har vært tydelige i lang tid.

Meninger

Så skjedde det som til slutt tvang seg fram. Verken styreleder Ingrid Finboe Svendsen eller administrerende direktør Torbjørn Aas i Helse Nord-Trøndelag kunne lenger fortsette med et helseforetak som taper over en million kroner i uka, og med en direktør som er i åpenlys konflikt med den yrkesgruppen som er nærmest å kunne bidra til å lege skadene. Halvannet år etter at styret sist behandlet Aas' tillit var det denne gang slutt.