Behov for ny Venstre-kurs

Leder i Trønder-Avisa fredag 25. oktober.
Meninger

Regjeringspartiet Venstre er i krise. Oppslutningen i kommunestyre- og fylkestingsvalget i høst ga Venstre en oppslutning på bare 3,5 prosent. Det svake valgresultatet blåste liv i gamle glør, og det er nok en gang lederstrid i det liberale partiet. Nå tydeligere enn på lenge. Landets eldste parti virker å ha kommet i en evig, intern konflikt. Dagens leder Trine Skei Grande ser imidlertid ikke ut til å ville å gi slipp på ledervervet frivillig. Foran landsmøtet i Stjørdal i vår, hevdet hun å sitte på svaret på hva partiet trengte for å løfte seg. Etter valget uttalte Grande til VG at partiet «har behov for å stake ut en ny kurs». Ifølge Grande er hun best skikket til å lede partiet i den nye retningen. Det er det – ikke uventet – mange i partiet som er uenige i. Lederstriden er derfor blitt kraftig forsterket etter valgresultatet.