Omsider ut av skyggen

RYKKET OPP: Stjørdals-Blink-trener Roar Vikvang har klart å skape et vinnerlag ut av mannskapet som holdt på å rykke ned i fjor, basert på treningskultur hvor alle møter opp på alle treninger, og gjennom å bygge en vinnermentalitet i spillergruppa. Det holdt til opprykk til førstedivisjon.  Foto: Johan Arnt Nesgård

Meninger

25 år etter nedrykket fra 1. divisjon er Stjørdals-Blink tilbake på nivå to i norsk fotball. Og det allerede sesongen etter at klubben var en hårsbredd unna å rykke ned til tredjedivisjon. Fotball er en fascinerende idrett. Det er så lite som skiller de høyeste bølgetoppene og de dypeste bølgedalene. Et annet eksempel på det at det Rosenborg-laget som slo Molde søndag kveld, ikke var så veldig annerledes enn det som tapte 3–0 mot samme motstander for et halvt år siden. Men kvalitetsmessig var det vesensforskjell. Noe handler og fysikk, men mye handler også om humør og mentalitet – og det å fungere som et lag.