Hvem har regien på Stiklestad?

Det moderne slaget på Stiklestad har gått fra å være et Shakespeare med «to Spel, or not to Spel», til å bli en såpeopera om penger, makt og intriger.

SNK-MAKTA: Hvem trekker i trådene, og hvem ser verdien av kaoset som råder rundt Stiklestad Nasjonale Kultursenter? Fra venstre: Verdals-ordfører Pål Sverre Fikse, Verdals-rådmann Jostein Grimstad, May Britt Lagesen, leder i hovedutvalg for kultur i Trøndelag fylkeskommune og Karen Espelund, fylkesdirektør for kultur og folkehelse.Foran sitter direktør Anne Marit Mevassvik (t.v.) og styreleder Bente Erichsen.  Foto: Johan Arnt Nesgård

For hva er det egentlig som foregår? Hva er strategien bak all denne viraken, og hva er målet i den andre enden?

Meninger

Det har vært mange dyktige regissører på Stiklestad oppgjennom årene. Mange dyktige skuespillere også. I Spelet om Heilag Olav har både manus, musikk, scene og roller vært tydelige for både publikum og utøvere – i generasjoner. Viser på gammelnorsk er blitt kvedet, mens sverd og rustninger er blitt pusset og pleid.