Debatt:

En gang trønder, alltid trønder

Tone Sofie Aglen beskriver hvor lite Trøndelag betyr i Oslo i Trønder-Avisa 14.11.2019.
Meninger

Hvilken landsdel har betydning i Oslo? Navlebeskuende Oslofolk ser knapt ut over bygrensen, og VG er en avis for Oslo, lokalavis å regne.

En gang, i forrige årtusen var Tone Sofie og jeg i samme politiske parti. Tone Sofie ung, lovende og energisk. Jeg mer sedat og for «museumsvokter» å regne. Tone Sofie forsvant fra partiet og ut av Nord-Trøndelag, fikk utdannelse som seg hør og bør og fikk en karriere, god og sikkert velfortjent i Adresseavisen.

Rødfargen hadde vel falmet noe. Som så mange havner også hun i Oslo, karriere/jobb trekker mange dit, mulighetene flere og større enn i «sjøldiggende» Trøndelag.

Helt greit at Tone Sofie skriver som hun gjør, subjektivt sant, muligens objektivt også, sett fra Oslo og Theatercaféen. Synes Tone Sofie skal gjøre så godt hun bare kan i VG, noe hun sikkert gjør, men ikke snakke ned Trøndelag, nordlige Trøndelag og kystbygdene i Trøndelag. Ikke resten av landet heller for den del.

I motsetning til Tone Sofie har jeg beholdt rødfargen politisk, bor fortsatt i Nord-Trøndelag og stortrives langs den gyldne omvei.

Livet tar oss i forskjellige retninger, heldigvis, men en gang trønder, alltid trønder.

Lykke til med jobben i VG, Tone Sofie!

Arne Bredland, Sandvollan