Kommentar: Krevende regnestykke

Hvor mange økonomisjefer må man ha for å få Helse Nord-Trøndelag i balanse? Det er snart på tide å ansette en pedagog for å forklare sammenhengene.

Pengefokus: Innleid økonomisjef Rolf Tørring fra PwC (nr. 2 fra høyre) la fram både økonomisk status og framtidsbilde i Helse Nord-Trøndelag, som innbefatter innsparinger for 110 millioner kroner i løpet av 2021. På bakerste benk satt de tidligere økonomisjefene Tormod Gilberg (t.v.) og Tove Indal og fulgte med. Foto: Pål Morten Skaret, Namdalsavisa 

Meninger

I oktober passerte helseforetaket, som har om lag 3.000 ansatte ved sykehusene i Namsos og Levanger, 100 millioner kroner i lønnsoverskridelser i 2019. De 100 millionene sykehusene har brukt for mye på personalet, fordeler seg på om lag 50 millioner for mye på fast lønn og 30 millioner kroner på variabel lønn – som særlig omfatter overtid og innleie. I tillegg er det over 20 millioner kroner i økte pensjonskostnader.