Debatt:

NRK tar livet av seg selv

KRITISK: Tore O. Sandvik (Ap), fylkesordfører i Trøndelag, mener NRK tar livet av seg selv – etter at NRK Trøndelag skal kutte ut ettermiddagssendingene fra Steinkjer.  Foto: Johan Arnt Nesgård

Meninger

Gradvis blir NRK et stadig mindre stykke Trøndelag og Norge. Det betyr noe hvilket vindu du titter ut på verden igjennom. NRK har vært den viktigste lytteposter til smått og stort av nyheter i vårt langstrakte land. Når de trekker seg tilbake til hovedstad og storbyer, mister de utstedt, perspektivet og lyden av det som er Norge. Det er et økende problem at bylivet og perspektivet derifra danner grunnlag for nærmest alt som skjer av nyheter og virkelighetsformidling. Det gjør medievirkeligheten mindre virkelig og mediene kompenserer med å øke underholdningsverdien på bekostning av reportasjer fra hverdagsliv og utfordringer for folk og virke rundt omkring i landet. Til slutt ender vi opp med at alt blir realityshow, og ingenting blir alvorlig og seriøst. 


Steinkjer blir hardt berørt når NRK omorganiserer

NRK Trøndelag kutter ut ettermiddagssendingene fra Steinkjer fra 1. januar.


Det er neppe NRK Trøndelag sin skyld at de tvinges til å legge ned virksomhet og nyhetsformidlingen på Steinkjer, men det skyldes at noen sitter på toppen av pyramiden og sager av den greina NRK sitter på. NRK var vår siste sjanse i eteren, nå må vi stole på lokalavisene.

Tore O. Sandvik, fylkesordfører Trøndelag