NRK mister en regional røst

Leder i Trønder-Avisa tirsdag 26. november.
Meninger

Torsdag i forrige uke kom nyheten om at NRK Trøndelag igjen gjør organisatoriske endringer. Endringene medfører blant annet at Steinkjer mister sin posisjon og funksjon som regionalt radiosendested, som følge av at ettermiddagssendingene nå flyttes til Trondheim. Dermed gjør NRK Trøndelag et nytt grep for å bygge ned sitt eget distriktskontor nord i fylket, som i stedet må fylle nasjonale radioflater. «Det som nå skjer går derfor først og fremst ut over lytterne i vår del av fylket – kanskje også NRK Trøndelags renommé», uttalte tillitsvalgt Magnhild Øwre ved NRKs kontor i Steinkjer etter at nyheten kom. Selv om NRK Trøndelag-ledelsen bagatelliserer omleggingen, er det verdt å minne om at den nye organiseringen føyer seg inn i en rekke av omrokkeringer.