Ambulansen byttes ut med brannbil - kommunene får regninga

Brannvesenet har fått stadig flere helseoppdrag. Det er det kommunene som må betale for, skriver kommentator Johan Prestvik.

SVEKKET BEREDSKAP: Når brannvesenet må rykke ut på rene helseoppdrag, vitner det om at beredskapen ikke er bra nok ivaretatt, skriver kommentator Johan Prestvik. Bildet er fra en beredskapsøvelse på Mære tidligere i år.  Foto: Marius Langfjord

Meninger

Etter nyttår skal Helse Nord-Trøndelag komme med en evaluering av prosjektet med redusert ambulanseberedskap i Snåsa. Siden i sommer har snåsningene vært uten ambulanseberedskap på kveldstid og i helgene. Men heller ikke alle hverdager har ambulansen vært bemannet. NRK kunne nylig rapportere om at ambulansen på Snåsa hadde vært ubemannet også i åtte hverdager mellom september og november, og snåsningene har vært prisgitt ledig kapasitet i Grong eller Steinkjer når behovet for ambulanse har meldt seg. Eller lokalt brannvesen.