Nyttår som skriver avishistorie

Dette årsskiftet er historisk i Trøndelag. For første gang siden fredssommeren etableres ei ny avis i Trondheim – og om tre dager ser landsdelens første næringslivsavis dagens lys.

TO NYSKAPNINGER: I dag gjenoppstår gamle Nidaros i Trondheim – og førstkommende fredag kommer landsdelens første næringslivsavis, NT24.no. Nyhetsleder Elin Sofie Lorvik og Eystein Fiskum Hansvik skal sammen med redaksjonene i NA og Trønder-Avisa levere næringsnyheter, etter hvert fra hele Trøndelag.  Foto: Marius Langfjord

Meninger

De to etableringene har ingen ting med hverandre å gjøre – men at de kommer så å si samtidig, er likevel ikke tilfeldig. Det handler om at man etter et par tiår med jevn tilbakegang og regelrett frykt for journalistikkens død, igjen ser at det satses på betalt journalistisk innhold. Det er et sunnhetstegn i et samfunn hvor mange har vært redd for at kvalitetssikret nyhetsformidling er under sterkt press fra aktører hvor skillet mellom betalt innhold og uavhengig journalistikk i beste fall er utydelig – i verste fall ikke-eksisterende.