På tide å utfordre Kina

Leder i Trønder-Avisa 1. januar.

Kinesisk brobygging er ikke drevet av snillisme eller for å drive kulturutveksling. Kineserne driver ikke med slikt.

Meninger

Kineserne har for lengst startet sitt nitidige arbeid med forberedelsene til de olympiske vinterleker i Beijing, som finner sted om drøyt to år. Dette blir et kinesisk prestisjearrangement, hvor kineserne – igjen – ønsker å skinne i lyset fra flammene av den olympiske ild. Slik de også gjorde sommeren 2008. Olympiske leker har en rekke ganger opp igjennom årene vært brukt av stormakter til å bruse med sine politiske fjær, og lekene i 2022 vil ikke bli noe unntak. Men det er gode grunner til ikke å la seg blende av den kinesiske iveren etter å bli en vintersportsnasjon, som blant annet har ført en tropp omskolerte roere til Meråker for å bli langrennsløpere.