Et gryende distriktsopprør

Folk i Distrikts-Norge kvesser klørne. I det stille har de så smått begynte å samle seg til opprør.

på bakken: Nordlendinger har i lang tid vært i opprørsstemning. Studiestedsstrukturen ved Nord universitet, sykehussaken på Helgeland, tvangssammenslåing av Troms og Finnmark, samt kritikk av ambulanseflyberedskapen har preget mediebildet det siste året. Distriktsopprøret sprer seg, og folk fra hele landet samler seg nå i sosiale medier. Da hjelper det ikke at regjeringen mener at kommunene blir mer robuste, skriver Trønder-Avisas kommentator. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix 

Hvem gidder vel å planlegge utenlandsferie, når det å få laget nytt pass er blitt en liten feriereise i seg selv?

Meninger

Fra nyttår er antall fylker og kommuner blitt kraftig redusert. Regjeringen har blant annet trumfet gjennom sammenslåing av Troms og Finnmark, og det nye fylket Viken omringer hovedstaden og Oslofjorden som en deformert smultring. Eller ligner det mer en livbøye som har vært utsatt for litt for mye vær og vind?