Når sentrum går bankerott

Når Sparebank1 SMN flytter til Moan, blir det den tredje banken som forlater Levanger sentrum på få år.

BILBYEN: Byen slutter å fungere som sosial møteplass når det bare er i lyskryssene folk møtes, skriver Johan Prestvik.   Foto: Johan Arnt Nesgård

Meninger

Først ute var Åsen Sparebank. Deretter flyttet også Danske Bank, og torsdag kom nyheten om at også Sparebank1 SMN skal flytter fra Levanger sentrum til Moan. Det finnes dem som mener at Moan er en del av Levanger sentrum. Også banksjefen i Sparebank SMN omtaler Moan som Levanger sentrum sør, og ut fra at det er korte avstander er det sikkert mulig å argumentere for det. For hvis du tar Levanger-kartet og legger det oppå et kartet til en større by – som eksempelvis Trondheim – ser vi jo kjapt av avstanden mellom Torvet og Moan ikke er lenger enn om lag halvannen kilometer. Det er omtrent samme avstand som fra Solsiden til Trondheim torg. Det er definitivt i gåavstand, men det er én vesentlig forskjell.