Det vanskelige blomstervalget

Fredag er det valentinsdagen, men det er ikke tiden for røde roser. Trøndelag skal velge sin fylkesblomst.

ORKIDÉ: Marisko var Nord-Trøndelags fylkesblomst fram til fylkesssammenslåingen. Nå skal Trøndelag velge sin egen blomst, og nå ligger Marisko an til å bli vraket.  Foto: Terje Solberg

Meninger

Føler du deg mest komfortabel av å bli identifisert med reinrose, myrull eller olavsstake? Og er du komfortabel med at en gjeng politikere med lavt blodsukker, lett trippende noen timer før helg – på selveste valentinsdagen – skal bestemme dette for deg? Er det en del av det indirekte demokratiet å la slike store og krevende spørsmål, som aldri var tema i valgkampen, skal komme veltende over oss nå? Og hva mener egentlig politikerne om blomster, planter og vekster generelt?