Dagen vi aldri må glemme

En TV-serie om den vondeste dagen i vår moderne historie? Skulle vi virkelig utsette oss for det?

VIKTIG TV-SERIE: NRK har klart å lage en viktig TV-serie om tiden før og etter 22. juli, som skaper mye refleksjon og som fortelles med både varsomhet og respekt, skriver vår kommentator. Her et bilde av karakterene Harald (Marius Lien) og Anine (Alexandra Gjerpen), som dekker terroren som journalister i Aftenposten, med Utøya i bakgrunnen.   Foto: NRK

Meninger

Vi sto i ankomsthallen på Kjevik lufthavn i Kristiansand. Mens vi ventet på bagasjen skrudde jeg på telefonen. Jeg mener å huske at en av Ylvis-brødrene var der også, da de dukket opp. Nyhetene om eksplosjonen i Oslo. En bombe i byen vi nettopp hadde fløyet over, byen jeg etter litt tid hadde klart å bli glad i.