– Makan til hofteskudd skal du lete lenge etter

Tillitsvalgt Stian Sagvold på Kværner, til høyre i bildet, reagerer på Innherred-redaktørens påstand om tillit til regjeringen. Bildet er tatt i forbindelse med Jonas Gahr Støres besøk på Kværner i fjor.  Foto: Johan Arnt Nesgård

Meninger

I Innherred 9. mai valgte Roger Rein å uttale seg om hvor flott regjeringen har håndtert korona-krisen som har påvirket samfunnet.

Regjeringen tok seg god tid før de valgte å sette inn restriksjoner, mange kommuner/bedrifter la til rette for større smittevern lang tid før den såkalte flotte regjeringen som Roger Rein fronter.

Regjeringen brukte også lang tid for å få på plass krisepakker for bransjene i arbeidslivet, det har vært opposisjonen som har sikret oss de beste pakkene for arbeidstakerne og bedriftene, IKKE regjeringen.

Roger Rein velger å bruke oss alle sammen som sannhetsvitner med sin kommentar: «Statsministeren og hennes mannskap ser ut til å ha klart seg bra gjennom krisen. Folket har tillit til dem.» (ekstern lenke, journ.anm).

Den kommentaren får du stå for selv, Roger Rein, og ikke bruke oss alle andre som sannhetsvitner. Opposisjonen på Stortinget har kjempet imot regjeringen for å få fram de rette redningspakker og tiltak.

Du poengterer at mange seere reagerte spesielt på Ap-lederens opptreden. Opposisjonen, og ikke bare Ap-lederen, har vært tydelige lenge på at den sittende regjeringen har vært altfor sein med å komme med tiltakene.

Jeg kan poengtere at jeg reagerer mye kraftigere på dine uttalelser om at folket har tillit til den sittende regjeringen, den samme regjeringen som mangler politisk vilje til å få oss igjennom denne krisen som eksempel industrien står i.

«Tillit til regjeringen». Makan til hofteskudd skal du lete lenge etter.

Stian Sagvold,

Tillitsvalgt Verkstedklubben Kværner Verdal

Fungerende leder Fellesforbundet avd. 108