«Norges viktigste næring, i verdi og arbeidsplasser, må beskyttes, bevares og utvikles!»

Sivert Bjørnstad, stortingsrepresentant for FrP og medlem i Stortingets finanskomité. 

Meninger

I løpet av mine 6,5 år på Stortinget har jeg ikke deltatt på en viktigere, mer alvorstynget høring enn den vi hadde om oljeskatt i Stortingets finanskomité fredag.

En samlet bransje med Equinor og Aker BP i spissen, leverandørindustrien representert ved Aker, næringsorganisasjoner, arbeidgiverorganisasjoner, arbeidstakerorganisasjoner - alle med det samme budskapet: Med regjeringes forslag til endringer i oljeskatteregime vil 10.000-vis av arbeidsplasser gå tapt.

Aker Solutions og Kværner vil gå fra 17.000 ansatte tidligere i år til 4000 om ikke lenge. Kværner Verdal vil være ferdig til neste sommer. Stengt og konkurs. Hundrevis av milliarder i investeringer og skatteinntekter til staten vil gå tapt. Milliarder til investeringer i grønn omstilling vil gå tapt. Det er kontantstrømmen fra oljeselskapene som gjør at de har råd til å investere i grønne prosjekter som CCS, flytende havvind etc. som i dag ikke er lønnsomt, men som kanskje kan bli det på sikt. Alt dette forsvinner med arbeidsplassene og lønnsomheten.

Jeg håper og tror at også regjeringspartiene tok alvoret innover seg i dag. Vi kan ikke kaste barnet ut med badevannet. Norges viktigste næring, i verdi og arbeidsplasser, må beskyttes, bevares og utvikles!

Sivert Bjørnstad,

stortingsrepresentant for FrP og medlem i Stortingets finanskomité.


Hvorfor stemples folk i distriktene som klimasinker? Vi med oljejobber, biler, ferger og landbruk har minst like stor kjærlighet til kloden som andre.

Hvorfor stemples folk i distriktene som klimasinker? Vi med oljejobber, biler, ferger og landbruk har minst like stor kjærlighet til kloden som andre.

– Jeg tror regjeringen vil legge merke til hva vi mener i Trøndelag

Ordførerne fra Trondheim til Snåsa har skrevet et åpent brev med tittelen «Redd arbeidsplassene ved Kværner Verdal» til stortingsrepresentantene for Trøndelag

– Jeg føler at vi har oppnådd det vi kunne med vårt utspill, sier verdalspolitikeren etter Kværner-møtet med distriktsministeren og konsernledelsen

Leder Knut Snorre Sandnes i Verdal Høyre føler det har kommet noe godt ut av utblåsningen de hadde mot eget parti onsdag, der de kritiserte regjeringspartiet Høyre kraftig.

Åpent brev til Stortingsrepresentantene for Trøndelag:

Åtte ordførere slår ring om Verdal: – Den industrielle motoren Kværner Verdal er viktig for alle kommunene.

Åtte ordførere har gått sammen om et felles opprop.

Forventer at partiet tar en lederrolle for å hjelpe Kværner: – Går ikke an å beskrive hvor viktig det blir å finne en løsning

På mandag kommer Ap-leder Jonas Gahr Støre til Kværner. Krisen på verftet har allerede fått ringvirkninger for underleverandørene, og Ap Verdal frykter enorme konsekvenser for hele regionen om ikke stortinget finner en god løsning.